PROGRAM RAMOWY

Data Godziny Sala/temat sesji
12.09.2019 (czwartek) - Pałac Ogińskich (Siedlce)
15:00 - 17:00 Sesja inauguracyjna + koktail (120 min)
17:00 - 18:00 Przejazd z Siedlec do Łochowa
20:00 - 23:00 Kolacja VIP (Folwark Łochów)
13.09.2019 (piątek) - Sala Główna 1 (Kaflarza - 550 os.) Sala 2 (Galeria - 120 osób)
9:00-10:00 Sesja - Złamania w przebiegu osteoporozy (60 min) Sesja - leczenie schorzeń kręgosłupa (45 min)
10:00-10:30 Sesja historyczna - opowieść o regionie (30 min) Warsztat dot. osocza i fibryny - KEYMED (45 min)
10:30-11:00 PRZERWA KAWOWA
11:00-12:00 Wyzwania we współczesnej endoprotezoplastyce stawu biodrowego oraz stawu kolanowego - sesja sponsorowana (60 min) Sesja pielęgniarska stowarzyszenia STIO - narzędzia/sterylizacja/dezynfekcja (120 min)
12:00-13:00 Sesja - leczenie artroskopowe stawu biodrowego (60 min)
13:00-14:00 LUNCH
14:00-15:30 Sesja - leczenie artroskopowe stawu kolanowego (90 min) Sesja radiologów - czego ortopedzi oczekują od radiologów a czego oczekują radiolodzy od ortopedów (90 min)
15:30-16:00 PRZERWA KAWOWA
16:00-17:00 Sesja - leczenie artroskopowe stawu ramiennego (60 min) Spotkanie lekarzy rezydentów z Konsultantem Krajowym (60 min)
18:00-18:00 Sesja - zapalenia miejsca operowanego (okołoprotezowe) + panel dyskusyjny zapalenia miejsca operowanego (60 min) Sesja ortopedii dziecięcej (60 min)
20:00 - 24:00 Kolacja koleżeńska
14.09.2019 (sobota) - Sala Główna 1 (Kaflarza - 550 os.) Sala 2 (Galeria - 120 osób)
9:00 - 10:30 Sesja - endoprotezoplastyka stawu ramiennego (90 min) Alternatywa dla gipsu (Ortocast) - 60 min
10:30 - 11:00 PRZERWA KAWOWA
11:00 - 12:00 Sesja - urazy w obrębie kończyny górnej (60 min) Sesja - złamania miednicy (60 min)
12:00 - 13:00 Sesja - urazy w obrębie stopy i stawu skokowego (60 min) Sesja - operacje rekonstrukcyjne (60 min)
13:00 - 14:00 LUNCH

Organizator:
Polskie Towarzystwo Ortopedyczne i Traumatologiczne Oddział Ortopedii i Traumatologii
Mazowiecki Szpital Wojewódzki w Siedlcach
Kontakt w sprawach naukowych:
Dr n. med. Maciej Płończak
Przewodniczący Komitetu Naukowego i Organizacyjnego
Dni Ortopedycznych PTOiTr – Siedlce / Łochów 2019 r.
Mazowiecki Szpital Wojewódzki w Siedlcach Sp. z o.o.
ul. Poniatowskiego 26, 08-110 Siedlce

Kompleksowa obsługa konferencji:
LPT GROUP sp. z o.o.

Kontakt dla uczestników:
Tel.: 572 485 785
E-mail: dniorto2019@ptoitr.pl

Kontakt dla wystawców:
Wojciech Pałgan
Tel.: 512 447 047
E-mail: wp@lptg.pl